12 de setembre 2014

Sense eufemismesHi ha veïns que valen un imperi. Veïns que fan que aquest lloc gris que és la comunitat de propietaris on cadascú intenta tancar-se al seu cubicle, que els més afortunats ens hem pagat religiosament amb una hipoteca, sigui un espai  viu de convivència i participació... Veïns que ens fan notar que ‘existim’ i que 'som' als quals mai no els ho agrairem prou.

Tot aquest preàmbul ve a rel d’haver estat testimoni, val  a dir que involuntari, d’una situació familiar d’allò més peculiar. Diguem-ho així.

El cas és que l’altre dia, tard al vespre, un dia de calor en que hom té la porta de la terrassa oberta per deixar entrar la incipient fresca de la nit, la família del pis de sota mantenia una conversa acalorada i dinàmica. No obstant, en un moment donat, el pare, el mascle alfa, va aixecar la veu més alta del que és habitual per a fer una afirmació rotunda a fi que a tots els ho quedés ben clar:

-MERCEEÈ!!  LA TITA NO TÉ RES A VEURE AMB LA PRÒSTATA! LA PRÒSTATA ÉS ALLÒ QUE ET FIQUEN EL DIT PEL CUL... I A MI EL QUE EM MOLESTA ÉS UN OU. –¡Toma ya! Tal com raja, sense eufemismes.
-Ja ja. I perquè no te’ls talles tots dos, els ous? –Li va suggerir el seu fill, un nanàs llenguerut d’uns tretze anys.

A partir d’aquí la conversa familiar es va embolicar perquè tots es van esvalotar i parlar a l’hora i ja no vaig entendre clarament res més.

Mentrestant, jo asseguda al meu sofà del menjador mirant a tele, el gat en un costat i la safata del sopar sobre la falda, amb la boca oberta a punt de ficar-m’hi un tall de pollastre amb verduretes i la visió frontal en format panoràmic de la tita, la pròstata, el dit, el cul i el ous... Uns al·licients gastronòmics de primer ordre, vaja.

I després la gent diu que els espien els satèl·lits de la NASA...

...................................

Ja em perdonareu, però en aquesta ocasió no he trobat al meu arxiu cap fotografia  per il·lustrar el relat i prendre’n una de nova als efectes, confesso que no he tingut prou imaginació.